שינוי הרגלים

שינוי הרגלים

שתיה, ישיבה נכונה בשירותים, לעיסה ונשימה לבטן.

הרגלי שתיה


מחסור במים הוא הגורם מספר 1 לעייפות.

מחקרים בארה"ב הראו שכ-75% מהאוכלוסייה נמצאת במצב כרוני של התייבשות, 40% לא מסוגלים להבחין בין צמא לרעב.

שתיה של 3 ליטרים של מים ביום מפחיתה ב-45% את הסיכוי לסרטן המעי הגס, 80% את הסיכוי לסרטן השד, 50% את הסיכוי לסרטן שלפוחית השתן ומפחיתה כאבים בגוף!!

הפחתה של 3% בכמות המים היומית, משפיעה על – זיכרון, ריכוז, יכולת לבצע תנועות פשוטות.

מקלחת קרה או טבילה במים, היא תרופה מיידית למצבים רגשיים – לחץ, או חולשה רגשית. (למשל אם מישהו פגע בכם).

המים מגיבים למסרים – סרטון המראה את המחקר של ד"ר אמוטו מסרו, כיצד מים מגיבים למילים, צלילים, תפילה, תמונות.

רוב כדור הארץ – עשוי מים, רוב הגוף שלנו הוא מים.

אם כך – איך נכון לשתות?

הנכון הוא לשתות לאט, בטפטופים ולגימות. בהזנה שלנו, בין אם בנוזלים או באוכל, עדיף תמיד לאט.

ככל שאנו מתבגרים הגוף שלנו נוטה ליובש, כמו אדמת הנגב. על מנת שהנוזלים ייספגו בגוף צריך לתת לו ממטרים של נוזלים ולשתות בלגימות קטנות, בקצב של כוס בשעה בערך. כששותים מהר והרבה – השלפוחית כל הזמן מרוקנת שתן דבר אשר מתיש עם הזמן את הכליות, שם נמצאת תמצית אנרגיית החיים, וגם אין ספיגה של נוזלים. ההבדל בצורת השתייה, הדרך בה הנוזלים נכנסים למערכת העיכול, הוא כמו להשוות בין מבול שיורד על אדמה יבשה והמים הולכים לנחלים ולים לעומת ספיגת נוזלים בטיפטופים כך שהמים מחלחלים לעומק הקרקע. כשלא שותים לאט, בנוסף לכך שהנוזלים זורמים מהר למערכת השתן, נוצר מצב בו המעי מפצה על המחסור בנוזלים, הוא סופח נוזלים נוספים מתערובת המזון במעי בשלב לפני שהיא הופכת לצואה, וכך אותה תערובת נותרת עם פחות נוזלים, נהיית יותר יבשה ודביקה ומתחיל תהליך של תסיסה ורקבון בתוך המעיים, צואה רכה מתייבשת ומתחילה להבנות עצירות או שכבה של בוצה על דופן המעי. הסיכון במצב זה הוא שבכל פעולת עיכול, כאשר מיצי העיכול יוצאים למערכת ובאים באינטרקציה עם אותם חומרים שתוססים ונרקבים, זה נספג חזרה למחזור הדם והגוף נמצא בתוך מעגל סגור של הרעלה עצמית. קרקע למחלה והזדקנות. הרעיון לשתות הרבה ונכון כבר מגיל צעיר הוא מניעתי, רוב האוכלוסיה המבוגרת סובלת מהפרעות במערכת העיכול.

חישבו איך הייתם רוצים לחיות בתוך הגוף בעוד 30 או 40 שנה מהיום?

תמונה של איך המעי נראה בתנוחה רגילה לעומת בתנוחת הכריעה.

ישיבה נכונה בשירותים


הבעיה מתחילה בחיים של הציביליזציה המודרנית – חיים מלאכותיים. בחיים המודרניים המעי הגס לא יכול לתפקד בצורה בריאה.

השירותים הומצאו לפני 160 שנים, ע"י בונה שעונים ושודרגו על ידי נגר. (לא אנשים מתחום הרפואה)

איך אתם יושבים בשירותים?

ישיבה רגילה בשירותים המלווה בלחיצות ומאמץ אחראית בחלקה על בעיות כמו טחורים, עצירות, מחלות דלקתיות במעי, הרניה, אפנדיציטיס והתקף לב.

כשיושבים בתנוחת הכריעה – לפי מחקר של ד"ר סיקירוב (שנת 2003):

  • למעי לוקח ממוצע של 51 שניות לפעול לעומת 130 בתנוחת הישיבה
  • הירכיים תומכות בשני צידי המעי המועדים לפורענות – סקום וסיגמואיד
  • בכריעה נדרש רק 1/3 מהמאמץ שהגוף משקיע ביציאה
  • מונע – טחורים, עצירות, מרפא ומונע פיסורה, דיברטיקולוזיס, מקרים קרדיווסקולרים, נזק לאזור הגניטליה, שתן ואגן
  • ההתרוקנות היא מלאה ויוצאת יותר צואה

לעיסה ונשימה לבטן


העיכול מתחיל בפה.

כאשר מזון אינו נלעס היטב, הוא עובר 7.5מ' של מערכת עיכול ומגיע למעי הגס כמעט באותו מצב שנבלע.

המזון הלא לעוס נתקע במעי הגס, בקפלים, סיבובים או נדבק לשכבת הפסולת הקיימת ומתחיל לעבור תהליכי תסיסה וריקבון שמובילים להרעלה עצמית.

במצב זה אין ספיגה של חומרי הזנה מה שיכול להוביל לתת תזונה.

אין שום איבר אחר מלבד השיניים שלועס, כותש ומועך את המזון

הדרך ללעיסה היא איטית ויסודית – עד כדי שעמום

  • בלוטות הרוק מפרישות אנזמים אשר מפרקים את המזון והספיגה מתחילה בפה
  • הספיגה של חומרי ההזנה – ויטמינים ומינרלים- משתפרת
  • אדם נהיה שבע הרבה יותר מהר, כמויות המזון שהוא צורך קטנות
  • שלווה במערכת העיכול – פחות גזים ונפיחות
  • נמנע תהליך מעגל סגור של הרעלה עצמית

חשוב לדעת שכאשר המעי גדוש בפסולת אין ספיגה טובה גם אם לועסים היטב.

דאגה, חרדה, פחד ומתח יוצרים סביבה חומצית מידי לעיכול, לכן חשוב לאכול כאשר אנו רגועים. מומלץ לא לשתות בזמן האכילה כיוון שהנוזלים מדללים את מיצי העיכול, כדאי לשתות חצי שעה לפני האוכל או כשעה אחרי, אחת הדרכים להפחית את הצמא בזמן הארוחה היא להימנע משימוש במלח.

דרך טובה לתרגל לעיסה היא להרגיש אותה – בפעם הבאה שתלעסו תעצמו לרגע את העיניים ותוכלו להרגיש בעצמכם מה זה אומר ללעוס היטב את המזון.

Share by: