העיכול מתחיל בפה.

כאשר מזון אינו נלעס היטב, הוא עובר 7.5מ' של מערכת עיכול ומגיע למעי הגס כמעט באותו מצב שנבלע.

המזון הלא לעוס נתקע במעי הגס, בקפלים, סיבובים או נדבק לשכבת הפסולת הקיימת ומתחיל לעבור תהליכי תסיסה וריקבון שמובילים להרעלה עצמית.

במצב זה אין ספיגה של חומרי הזנה מה שיכול להוביל לתת תזונה.

אין שום איבר אחר מלבד השיניים שלועס, כותש ומועך את המזון

הדרך ללעיסה היא איטית ויסודית – עד כדי שעמום

  • בלוטות הרוק מפרישות אנזמים אשר מפרקים את המזון והספיגה מתחילה בפה
  • הספיגה של חומרי ההזנה – ויטמנים ומינרלים- משתפרת
  • אדם נהיה שבע הרבה יותר מהר, כמויות המזון שהוא צורך קטנות
  • שלווה במערכת העיכול – פחות גזים ונפיחות
  • נמנע תהליך מעגל סגור של הרעלה עצמית

חשוב לדעת שכאשר המעי גדוש בפסולת אין ספיגה טובה גם אם לועסים היטב.

דאגה, חרדה, פחד ומתח יוצרים סביבה חומצית מידי לעיכול, לכן חשוב לאכול כאשר אנו רגועים.

מומלץ לא לשתות בזמן האכילה כיוון שהנוזלים מדללים את מיצי העיכול, כדאי לשתות חצי שעה לפני האוכל או כשעה אחרי, אחת הדרכים להפחית את הצמא בזמן הארוחה היא להימנע משימוש במלח.

דרך טובה לתרגל לעיסה היא להרגיש אותה – בפעם הבאה שתלעסו תעצמו לרגע את העיניים ותוכלו להרגיש בעצמכם מה זה אומר ללעוס היטב את המזון.

shutterstock_2448881_1024x680